1 πιρεξ ορθογώνιο
1/3 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερού γάλα φρέσκο
700γρ. τυρί φέτα
1κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτί φύλλο κρούστας
6 αβγά
Μέθοδος εκτέλεσης
Χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός και λιώνουμε τη φέτα με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το γάλα στο μίγμα, έπειτα το μπέικιν πάουντερ και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Λαδώνουμε το πιρεξ και τοποθετούμε τα 2 φύλλα ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Κρατάμε άλλα 2 για να καλύψουμε την πίτα μας. Βουτάμε τα υπόλοιπα ένα- ένα στη γέμιση και τα βάζουμε τσαλακωμένα μέσα στο πιρεξ.
Καλύπτουμε την πίτα μας με τα 2 φύλλα που κρατήσαμε ραντίζοντας ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Λαδώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200°C για 30-35 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου