1 ζαχαρούχο γάλα ή 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
150γρ. Ζάχαρη άχνη
4 μπανάνες
300γρ. μπισκότα τύπου digestive
80γρ. Καστανή ζάχαρη
70γρ. Βούτυρο
Μέθοδος εκτέλεσης
Αν δεν έχουμε πάρει έτοιμο ζαχαρούχο γάλα, το καραμελώνουμε. Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο για 3 ώρες. Προσέχουμε να είναι καλυμμένο το κουτί με νερό καθ' ολη τη διάρκεια του βρασμού και να μη βράζει πάρα πολύ δυνατά και ανακινείται το κουτί μεσα στο νερό. Μετά απο 3 ώρες το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν τρίμμα. Σε ένα μέτριο τηγάνι και χαμηλή φωτια βάζουμε το βούτυρο κι αφου λιώσει ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε συνεχόμενα με γρήγορες κινήσεις μη μας καεί. Έπειτα ρίχνουμε με ενα κουτάλι της σούπας την καστανή ζάχαρη ώστε να πάει παντού και να καραμελωθούν τα μπισκότα μας ομοιόμορφα.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ μαζί με τη ζάχαρη άχνη. Όταν έχει αφρατέψει αρκετά, κρατάμε αν θέλουμε μία μικρη ποσότητα στην άκρη για το γαρνίρισμα και ρίχνουμε το ζαχαρούχο (προσεχουμε να έχει κρυώσει καλά). Συνεχίζουμε το χτύπημα να πάει παντού η καραμέλα. Μέχρι να γίνει η καραμελωμένη κρέμα μας κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες.
Παίρνουμε ποτήρια της αρεσκείας μας και συνθέτουμε το γλυκό. Βάζουμε λίγα τριμμένα μπισκότα, μπανάνα και καραμελωμένη κρέμα. Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά τις στρώσεις.
Γαρνίρουμε με σαντιγύ και τριμμένο καραμελωμένο μπισκότο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου