Συστατικά
1 πακέτο μακαρόνια
300γρ. σύγκλινο
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
1 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Κεφαλοτύρι τριμμένο
Μέθοδος εκτέλεσης
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας του. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το σύγκλινο να ροδίσει καλά και τηγανίζουμε. Το σβήνουμε με το χυμό πορτοκάλι και ρίχνουμε το ξύσμα.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια μόλις είναι έτοιμα κι όπως είναι τα μεταφέρουμε στο τηγάνι μας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με πιπέρι και μπόλικο τριμμένο τυρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου