Συστατικά
1 κοτόπουλο κομμενο σε μερίδες
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγαλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. Σκόρδο
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 δαφνόφυλλο
1 ξυλάκι κανέλας
500γρ. Κριθαράκι μέτριο
1/4 φλ. Ελαιολαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κεφαλοτύρι προαιρετικά για το σερβίρισμα
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4κ.σ. ελαιόλαδο και βάζουμε το κοτόπουλο για 7'-8' μεχρι να ροδίσει. Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά.
Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας, βάζουμε νερό μέχρι να καλυφθεί το κοτόπουλο και προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το ξυλάκι κανέλας, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για μία ώρα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1/4 φλ. Ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κριθαράκι να λαδωθεί καλά. Σε ένα μεγάλο ταψί αδειάζουμε το κριθαράκι, βάζουμε απο πάνω τις μερίδες το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Η σάλτσα πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι διαφορετικά προσθέτουμε ζεστό νερό. Το νερό πρέπει να καλύπτει το κριθαράκι 2 δάχτυλα. Αν εξατμιστεί κατά το βρασμό προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό.
Ψήνουμε για περίπου 40' στους 170°C μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι.
Σερβίρουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου