Ζυμη για πιτσα





Συστατικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φακελάκια (16γρ.) ξηρή μαγιά
400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό
1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη
1 κοφτή κ.γ. αλάτι
πολύ λίγο λάδι (προαιρετικά)

Μέθοδος εκτέλεσης
Ανακατεύουμε τα αλεύρι με τη μαγιά, τη ζάχαρη
και το αλάτι. Ρίχνουμε όλο το νερό και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Μόλις σταθεροποιήθει το μίγμα, πασπαλίζουμε με αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να μην κολλάει το μίγμα στα χέρια μας. 

Βάζουμε αλεύρι ίσα ίσα για να μην κολλάει. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ζυμώνουμε το μίγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν κολλάει ρίχνουμε λίγο αλεύρι, δίνουμε σχήμα μπάλας, σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 1 ώρα. Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.

Μετά τη μία ώρα ζυμώνουμε ξανά το μίγμα και το αφήνουμε σκεπασμένο για άλλη μισή ώρα.  Τώρα κόβουμε σε 3 κομμάτια, το ανοίγουμε, βάζουμε τα υλικά που θέλουμε και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι στους 250°C για 15-20 λεπτά. 

Όση ζύμη δε χρησιμοποιήσουμε τη βάζουμε σε τάπερ στην κατάψυξη.

Σχόλια