Συστατικά
400γρ. Μοσχάρι κομμένο σε μπουκιές
2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
2 μελιτζάνες κομμένες σε ροδέλες
2 πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κ.γ. ντοματοπελτέ
Αλατι
Πιπέρι
1 ξύλο κανέλας
Λάδι
1 κούπα τυρί τριμμένο
2 κομμάτια φέτα
Μέθοδος εκτέλεσης
Βράζουμε το μοσχάρι να μαλακώσει λίγο. Στο μεταξύ τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες και τις απλώνουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν απο το πολύ λάδι. Σε ένα τηγάνι με λάδι σωτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο και το βρασμένο μοσχάρι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, το ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και το νερό που βράσαμε το μοσχάρι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας και τα λαχανικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη αφαιρούμε το ξύλο κανέλας.
Βάζουμε στα πήλινα τις πατάτες αλατίζουμε αν χρειάζεται , αναλογως πόσο αλμυρά είναι τα τυριά που χρησιμοποιούμε. Απο πάνω το τριμμένο τυρί, τις μελιτζάνες, αλατίζουμε πάλι αναλόγως, το κρέας με τη σάλτσα και στο τέλος κομμάτια τυρί φέτα.
Τα βάζουμε στο φούρνο στους 180° εωσότου πάρει χρώμα η φέτα μας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου