Συστατικά
2 πακέτα κράκερ παπαδοπούλου κλασσικά
1/2 ποτήρι γάλα για τα κράκερ
Λίγη ζάχαρη άχνη για διακόσμηση
200 γρ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα
2 αβγά
6 κ.σ. κορν φλάουερ
200 γρ. ζάχαρη
Για τη σαντιγί :
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
660 γρ. κρέμα γάλακτος 35% παγωμένη
1 δόση βανίλια σκόνη
Μέθοδος εκτέλεσης
Για την κρέμα :
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με το γάλα. Χτυπάμε τα αβγά και τα ρίχνουμε στο μίγμα. Έπειτα βάζουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φώτια ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να
πήξει η κρέμα.
Για τη σαντιγί :
Στο κάδο του μίξερ προσθέτουμε την κρύα κρέμα γαλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να πάρει υφή γιαουρτιού.
Σε ένα μικρό ταψάκι τοποθετούμε τα κράκερ αφού τα βουτήξουμε για μερικά δευτερόλεπτα στο γάλα. Βάζουμε απο πάνω την κρέμα. Επαναλαμβάνουμε με τα κράκερ και προσθέτουμε τη σαντιγί. Παγώνουμε το γλυκό μας για 2-3 ώρες εωσότου σφίξει η κρέμα.. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου