Ρεβιθαδα




Συστατικά
500γρ. Ρεβύθια
2 καρότα σε φέτες
2 κρεμμύδια κομμένα
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
1 λεμόνι ή παραπάνω ανάλογα πόσο ξινό το θέλουμε

Μεθοδός εκτέλεσης
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια με 1/2 κ.γ. αλάτι απο το προηγούμενο βράδυ.Το πρωί τα στραγγίζουμε, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τη δάφνη, 1 φλ. Ελαιόλαδο, αλατι, πιπέρι και σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε τα ρεβύθια να μαγειρευτούν σε 
μέτρια προς δυνατή φωτια. Αν χρειαστεί νερο προσθέτουμε.

Όταν έχει περάσει ήδη μία ωρα προσθέτουμε τα καρότα και το χυμό λεμονιού. Το αφήνουμε να μαγειρευτεί για άλλη μία ώρα ή όσο παραπάνω χρειαστεί μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Σχόλια