Παγωτο Βανιλια χωρις αβγα




Συστατικά
1φλ. Γάλα
2φλ. Κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. Ζάχαρη
1κ.γ. υγρή βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα.
Ρίχνουμε τη βανίλια, τη ζάχαρη, το αλάτι και ανακατεύουμε με συρμα μεχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Βαζουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο μπωλ, προσθέτουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αν έχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει, το μεταφέρουμε στην παγωτομηχανή και ακολουθούμε τις οδηγίες.

Αν δεν εχουμε παγωτομηχανή το βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις αρχίζει να δένει το χτυπάμε με το μίξερ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε ανα μισή ώρα.

Όσο πιο πολλές φορες το χτυπήσουμε τόσο πιό αφράτο θα γίνει το παγωτό μας.


Σχόλια