Συστατικά
2 μέτριες πατάτες
6 αβγά βραστά
200γρ. Μαγιονέζα
100γρ. Γιαούρτι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
Φρέσκος άνιθος ψιλοκομμένος
5 αγγουράκια τουρσί κομμένα σε ροδέλες
1 κ.σ. κάππαρη προαιρετικά
Μέθοδος εκτέλεσης
Πλένουμε τις πατάτες, τις βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό. Τις τρυπάμε με το πιρούνι όταν θέλουμε να δούμε αν είναι έτοιμες. Οταν το πιρούνι τρύπαει την πατάτα μέχρι μέσα, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ο χρόνος βρασμού είναι περίπου 40-50'. Επειτα τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
Ρίχνουμε τις πατάτες σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τα βραστά αβγά, το κρεμμυδάκι, τον άνιθο, το αγγουράκι, την κάππαρη προαιρετικά, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μαγιονέζα με το γιαούρτι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου