Συστατικά
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σπασμένες σκελίδες σκόρδο
1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
1-2 δαφνόφυλλα
1/2 ξυλάκι κανέλας
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι, πιπέρι
1 1/2 πακέτο λιγκουίνι
Μπόλικο κεφαλοτύρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε λιγο να μαλακώσει.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό τοματας και βραστό νερό. Επειτα ρίχνουμε τα μπαχάρια μας και σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Οση ώρα βράζει ο κιμάς ετοιμάζουμε τα λιγκουίνι. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα λιγκουίνι.
Μόλις είναι ετοιμα σουρώνουμε και ρίχνουμε ελαιόλαδο για να μη κολλήσουν. Σερβίρουμε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου