Συστατικά
20 κολοκυθοανθοί
2 κολοκύθια τριμμένα
2 καρότα
Άνιθο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 Κύβο λαχανικών
100 ml ελαιόλαδο
1φλ. Ρύζι καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
Προαιρετικά 1 λεμόνι
Μέθοδος εκτέλεσης
Πλένουμε και καθαρίζουμε εσωτερικά τους κολοκυθοανθούς, αφαιρώντας τις φύτρες απο το εσωτερικό τους. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνιθο. Τρίβουμε τα κολοκύθια και το ένα καρότο στο χοντρό τριφτη ή στο μπλέντερ. Το άλλο καρότο το κόβουμε σε φέτες.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε τα 30 ml ελαιόλαδο και σε μεσαία φωτιά προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα κολοκύθια και το τριμμένο καρότο. Σωτάρουμε για 3-4 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για αλλα 3-4 λεπτά.
Κατεβάζουμε απο τη φωτιά και βάζουμε αλάτι, πιπέρι, τον ψιλοκομμένο άνιθο και ανακατεύουμε καλά.Μεταφέρουμε τη γέμιση σε ένα μπωλ. Με ένα μεγάλο κουτάλι γεμίζουμε έναν έναν τους κολοκυθοανθούς σχεδόν μέχρι τη μέση, κλείνουμε απο πάνω με μια κυκλική κινηση και τους τοποθετούμε κατευθείαν στην κατσαρόλα.
Πρέπει να είναι αρκετά σφιχτά μεταξύ τους.
Ενδιάμεσα ή απο πάνω προσθέτουμε τις ροδέλες καρότου. Αν έχει περισσεψει γέμιση, τη ρίχνουμε ανάμεσα τους.Βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα πάνω τους για να τους πιέζει να μην ανοίξουνε στο μαγείρεμα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το κύβο λαχανικών διαλυμένο σε χλιαρό νερό. Το νερό δεν πρέπει να σκεπάζει το πιάτο. Πρέπει να το καλύπτει ενα δάχτυλο περίπου. Αφού πάρει βράση αφήνουμε τους κολοκυθοανθούς να σιγοβράσουν σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά. Προσθέτουμε προαιρετικά ζωμό λεμονιού.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου