10 ντομάτες και πιπεριές μεσαίου μεγέθους
300γρ. μοσχαρίσιο κιμά
120γρ. Ρύζι καρολίνα
1 φλ. Ελαιόλαδο
1 μεγάλο καρότο
2 μέτριες σκ. Σκορδο
Μα'ι'ντανό
Αλάτι, πιπέρι
250ml κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 μεγάλο κρεμμύδι
2-3 πατάτες
50γρ. Πελτέ ντομάτας
Μέθοδος εκτέλεσης
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές και τις αδειάζουμε προσεχτικά να μη σπάσουν. Το εσωτερικό απο τις ντομάτες το κρατάμε. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι στο εσωτερικό της κάθε ντομάτας κι αν ξινίζουν και λίγο ζάχαρη.
Χοντροαλέθουμε το κρεμμύδι και το καρότο. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και μα'ι'ντανό. Λιώνουμε στο μπλέντερ το εσωτερικό απο τις ντομάτες.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τα 3/4 απο το ελαόλαδο και προσθέτουμε τον κιμά. Αλατίζουμε και τον σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι, τα 3/4 απο τη λιωμένη ντομάτα, το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,μπόλικο αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά, προσθέτουμε το μα'ι'ντανό και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα 3/4 της ντομάτας και της πιπεριάς αντίστοιχα. Καθαριζουμε και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις αλατίζουμε.
Σε ενα σκεύος ανακατεύουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη λιωμένη ντοματα και τον πελτέ ντομάτας, 300ml νερό, αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Περιχύνουμε τις πατάτες και τα γεμιστά. Τέλος ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 45'.
Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα το φαγητό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου