Γρανιτα καρπουζι


Συστατικά
900 γρ. Καρπούζι χωρίς κουκούτσια
150γρ. Ζάχαρη
150γρ. Νερό
1κ.σ. χυμό λεμονιού

Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν αρχίζει να βράζει το αφήνουμε για 1 λεπτό και το κατεβάζουμε απο τη φωτιά.

Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια, το πολτοποιούμε στο μπλέντερ και το βάζουμε σε μια λεκάνη. Ρίχνουμε το χυμο λεμονιού και το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά. Μοιράζουμε το μίγμα σε παγοθήκες και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Οταν παγώσουν τα βάζουμε στο μπλεντερ, τα χτυπάμε να γίνουν σαν χιόνι και τα σερβίρουμε.

Σχόλια