Συστατικά
500γρ. Χυλοπίτες με μελάνι σουπιάς
1 μέτριο κρεμμύδι
3 κ.σ. μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο
3 κ.σ. άνιθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
Παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμένο
Αλάτι
Πιπέρι προαιρετικά
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, προσθέτουμε το αλάτι και βράζουμε τις χυλοπίτες για 8-10 λεπτά. Προσέχουμε να μη λιώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε με λίγο κρύο νερό.
Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι, τσιγαρίζουμε και ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να μαλακώσει.
Την κατεβάζουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνιθο, τον μα'ι'ντανο, το πιπερι αν θέλουμε, και ανακατεύουμε. Επειτα ρίχνουμε τις χυλοπίτες και ανακατεύουμε καλα.
Σερβίρουμε κατευθείαν με μπόλικο τριμένο τυρί.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου