Κανελονια με κιμα



Συστατικά
1 κουτί κανελόνια

Για τον κιμά :
500γρ. Κιμά
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ. Σκόρδο ψιλοκομμένη
3 κ.γ. ντοματοπελτέ
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 ξυλάκι κανέλας
200γρ. Τυρί τριμένο τύπου gouda
Μα'ι'ντανό
Αλάτι, πιπέρι
2φλ. νερό

Για τη σάλτσα ντομάτας :
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/2 φλ. Ελαιόλαδο
1 κύβο για ζυμαρικά
1φλ. Νερό
Λίγη Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:
100γρ. Βούτυρο
3 κ.σ. κορν φλάουρ
750γρ. Γάλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
3 κρόκοι αβγών
Αλάτι

Μέθοδος εκτέλεσης
Για τη σάλτσα ντομάτας :
Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας και το νερό.  Αφήνουμε λίγο να ζεσταθεί και προσθέτουμε τον κύβο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει μία βράση έτσι ώστε να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.


Για τον κιμά :
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε και σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε και σωτάρουμε τον κιμά.

Έπειτα βάζουμε τον ντοματοπελτέ, νερό, αλάτι, πιπέρι και το ξυλάκι κανέλας και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Όταν το αφαιρέσουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε τον μα'ι'ντανό ψιλοκομμένο και το τριμμένο τυρί σχεδόν όλο. Κρατάμε μία χούφτα για τη σύνθεση του φαγητού.


Για τη μπεσαμέλ :
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο κι ανακατεύουμε με ενα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα σε δόσεις για να μη σβολιάσει το μίγμα και ανακατεύουμε συνεχως.

Βάζουμε αλάτι και μόλις πήξει η μπεσαμελ μας την αφαιρούμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αβγων και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε να γίνει ενα ενιαίο μίγμα.
 


Για τη σύνθεση του φαγητού :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τη σάλτσα. Γεμίζουμε τα κανελόνια ή με ενα κουταλάκι ή με το χέρι όπως μας βολεύει. Τα τοποθετούμε σε σειρά στο ταψί πάνω απο τη σάλτσα. Περιχύνουμε απο πάνω με τη μπέσαμελ ώστε να καλύψει όλα τα κανελόνια και τς κενά ενδιάμεσα τους.

Πάσπαλίζουμε με το τυρί που έχουμε κρατήσει και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30'. Στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε μέχρι το φαγητό μας να πάρει χρώμα.

Σχόλια