Συνταγή της Laureta Sula
Συστατικά
1 κιλό αρνί
1 kg γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
2 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε νερό
3-4 αβγά
2 κ.σ. βούτυρο για έξτρα γεύση
1 φλ. Ζωμό απο το αρνί
1 κ.σ. ρύζι καρολίνα
Αλάτι
Μέθοδος εκτέλεσης
Κόβουμε το αρνί σε μερίδες και το πλένουμε. Σε μία κατσαρόλα με νερό, ρίχνουμε αλάτι και βάζουμε το αρνί να βράσει.
Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το γιαούρτι και το διαλύουμε με το ζωμό απο το αρνί. Προσθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι που έχουμε διαλύσει στο νερό, 2 κ.σ. βούτυρο, αλάτι, το ρύζι και ανακατεύουμε πολύ καλα ώστε να γίνει ενας ωραίος χυλός.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε το αρνί, προσθέτουμε το χυλό και το βάζουμε στο φούρνο για περίπου 45' μέχρι να πάρει ενα ελαφρύ χρώμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου