Πιροσκι



Συστατικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
125 ml χλιαρό νερό
125 ml χλιαρό γάλα
1 κ.σ.  ζάχαρη
1 κ.γ. αλάτι
3 κ.σ. βούτυρο 
1 αβγό
750γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Μέθοδος εκτέλεσης

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το αλάτι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη μαγιά και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη.

Βάζουμε τη ζύμη σε χλιαρό σημείο και τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα να διπλασιαστεί σε όγκο για περίπου 45 λεπτα. Έπειτα τη ζυμώνουμε ελαφρά. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε τη ζύμη με τα χέρια μας. Βάζουμε γέμιση της επιλογής μας και κλείνουμε τις ενώσεις ρολάροντας για να δώσουμε σχήμα.

Τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε τα πιροσκί με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε να στραγγιξουν σε χαρτί κουζίνας.
           
 

Σχόλια