Γαριδομακαροναδα



Συστατικά

1 πακέτο λιγκουίνι ή μακαρόνια no 6
1 συσκευασία γαρίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (60ml)
1 σφηνάκι ούζο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Βγάζουμε τα κελύφη, αφήνουμε τα κεφάλια και τις ουρίτσες και αφαιρούμε το έντερο από την ράχη. Αφού καθαρίσουμε τις γαρίδες βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν. Έπειτα σε μία κατσαρόλα ή σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και τις γαρίδες. 

Σοτάρουμε τις γαρίδες ελαφρά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και βάζουμε το χυμό ντομάτας. Βράζουμε για 2-3 λεπτά. Αφού έχουν βράσει τα μακαρόνια τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα αφήνουμε για 1 λεπτό να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.



Σχόλια