Συστατικά
1 κιλό κολοκύθα καθορισμένη 2 καρότα μεσαία
10γρ. Τζιντζερ
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Κρουτόν προαιρετικά
Κρέμα γάλακτος προαιρετικά
Μέθοδος εκτέλεσης
Αρχικά κόβουμε τα λαχανικά μας σε μεγάλα κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το τζιντζερ. Σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύουμε συνέχεια με μια κουταλα.
Προσθέτουμε τα καρότα και την κολοκύθα και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Βάζουμε το γάλα και συμπληρώνουμε με χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να βράσει. Προσέχουμε γιατί φουσκώνει το γάλα. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας και όταν είναι έτοιμα απομακρύνουν την κατσαρόλα απο τη φωτιά και πολτοποιούμε λίγα λίγα τα λαχανικά μας με ένα μπλέντερ προσθέτοντας ζωμό απο την κατσαρόλα.
Αν θέλουμε ακόμα καλύτερη υφή περνάμε τη σούπα από σουρωτήρι και προσθέτουμε ζωμό αν χρειαστεί
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κρέμα γάλακτος και κρουτόν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου