Συστατικά
2 φιλέτα μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο
1 κιλό πατάτες
1 κιλό πατάτες
10 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
200ml ελαιόλαδο
Χυμό απο 2 λεμόνια
Αλάτι, πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
Κόβουμε το μπακαλιάρο σε μερίδες και καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Έπειτα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
Σε μία πλατιά κατσαρόλα τοποθετούμε τις πατάτες αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με σκορδα. Πάνω απο τις πατάτες βάζουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Έπειτα περιχύνουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και σκεπάζουμε το φαγητό μας με νερό.Σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά.
Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ανακινούμε ελαφρά την κατσαρόλα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου