Μυδια αχνιστα

 


Συστατικά
1 κιλό μύδια καθαρισμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1κ.σ. μουστάρδα
Λίγο λευκό κρασί
Χυμό από 2 λεμόνια
50 ml ελαιόλαδο
Μαϊντανό ψιλοκομμενο

Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σωταρουμε το σκόρδο. Έπειτα προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και το κρασί και ανακατεύουμε. 

Όταν πάρουν βράση προσθέτουμε τα μύδια,  σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά μέχρι τα μύδια να ανοίξουν. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Σχόλια