Κοτοκροκετες


 Συστατικά 
1 ολόκληρο στήθος κοτόπουλο 
2 αβγά
1/2 κ.γ. σόδα 
1 1/2 κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη 
2 γεμάτες χούφτες κεφαλοτύρι 
Αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου 
Ζωμό απο το κοτόπουλο  ή νερό 
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 

Μέθοδος εκτέλεσης
Βράζουμε, ξεκοκαλίζουμε, μαδάμε  το κοτόπουλο μας και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά γιατί θα προσθέσουμε και κεφαλοτύρι που ειναι αλμυρό. 

Έπειτα προσθέτουμε το κρεμμύδι,  τη σόδα, τα αβγά, το κεφαλοτύρι και το αλεύρι μία- μία κουταλιά.  Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και να κολλάει στα χέρια αλλά να μπορούμε να της δώσουμε σχήμα.  Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό απο το κοτόπουλο ή νερό.  

Αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.

Σχόλια