Γαυρος μαρινατος

 


Συστατικά 
1 κιλό γαύρος 
160γρ. Αλάτι χοντρό
700γρ. Ξύδι από κρασί 

Μέθοδος εκτέλεσης 
Καθαρίζουμε το γαύρο, τον πλένουμε και τον στραγγίζουμε. Σε ένα μπωλ βάζουμε εναλλάξ γαύρο και πασπαλίζουμε με το χοντρό αλάτι. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Αφού τελειώσουμε περιχύνουμε τον γαύρο με το ξύδι να καλυφθεί καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 8 ώρες. Έπειτα ανοίγουμε το ψάρι και αφαιρούμε το κόκκαλο. 

Βάζουμε τα φιλέτα σε ένα γυάλινο βαζο σε σειρές και προσθέτουμε ηλιέλαιο. Αρωματίζουμε τον γαύρο μας βάζοντας στο βάζο σκόρδο ή βότανα της προτίμησης μας. 

Διατηρείται στο ψυγείο. 



Σχόλια