Ιμαμ μπα'ι'λντι


Συνταγή της Ελισάβετ Μιχαλά

Συστατικά
4-5 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 
5 κρεμμύδια 
2-3 σκελίδες σκόρδο 
1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας 
Αλάτι, πιπέρι 
Μαϊντανός προαιρετικά 
Λίγο ελαιόλαδο για να  ραντίσουμε τις μελιτζάνες ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα 

Μέθοδος εκτέλεσης
1ος τρόπος:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις αφήνουμε να ψηθούν για 20-30 λεπτά εωσότου μαλακώσουν.

2ος τρόπος:
Πλένουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες,  τις τηγανίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε χαρτί κουζίνας. 

Έπειτα όποιο τρόπο και να ακολουθήσουμε η διαδικασία ειναι η ίδια. 
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι και ψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε και τον μαϊντανό μας.

Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα μας. Ψήνουμε για 30 λεπτά στο φούρνο μέχρι να δέσουν τα υλικά μας.


Σχόλια