Συστατικά
Για το ρεβανί :
340γρ. Σιμιγδάλι χοντρό
125γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180γρ. Ζάχαρη
250ml σπορέλαιο
200γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
4 μεγάλα αβγά
1 κουτάκι βανίλια
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 1/2κ.γ. baking powder
Για το σιρόπι :
800γρ. Ζάχαρη
750 ml νερό
Φλούδες λεμονιου
Μέθοδος εκτέλεσης
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε ολα τα υλικά και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να ετοιμάσουμε το ρεβανί.
Για το ρεβανί :
Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε ενα-ενα τα αβγα, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το baking powder.
Προσθέτουμε τα υλικά του μπωλ στο μίγμα του μίξερ. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μέτριο ταψί και ψήνουμε για 45' στους 180°C.
Σιροπιάζουμε το ρεβανί μόλις βγει απο το φούρνο με το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε 4 ώρες τουλάχιστον μέχρι να το απορροφήσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου