Συστατικά
250γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
4 αβγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
350γρ. Σπανάκι
1 κρεμμύδι
Λιγο άνιθο ψιλοκομμένο
Αλατι, πιπέρι
Κιτρινο τυρί (τύπου gouda) ή τυρί φέτα προαιρετικά
Μέθοδος εκτέλεσης
Σε μία μικρή κατσαρόλα με νερό που βράζει βάζουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2 λεπτά.
Εν συνεχεία με ένα σουρωτήρι το στραγγίζουμε και το βάζουμε κατευθείαν σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα αλλο σκεύος ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε χαμηλη φωτιά τσιγαρίζουμε ελαφρα το κρεμμύδι.
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα αβγά, το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και το μπεικιν παουντερ.
Μολις δέσει το μιγμα ρίχνουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, τον άνιθο και το τυρί αν θέλουμε.
Λαδώνουμε τις φόρμες για μαφινς και γεμίζουμε με ένα κουτάλι τα 2/3 τους. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου